13.12.2012 9939

12-10-2017

Gaziantep Anadolu Dış Ticaret Meslek Lisesi 1990/1991 Öğretim Yılında İlimiz Bayraktar Lisesi üst katında öğretime açılmış, bu yıl bu binada öğretim yaptıktan sonra, ikinci yıl Hatice Mustafa Gençten Ticaret Meslek Lisesi binasına taşınarak 1991/1992 Öğretim Yılını burada tamamlamıştır. Üçüncü yıl tekrar Bayraktar Lisesi binasına taşınmış ve 1992/1993 Öğretim Yılını bu binada tamamlamıştır. 13 Eylül 1993 tarihinde Gaziantep Anadolu Lisesi eski binasına taşınmış ve iki öğretim yılı bu binada eğitim-öğretim yapmıştır. Daha sonra 15 Ekim 1995 tarihinde Akınal Anadolu Lisesi binasına taşınarak üç öğretim yılını da bu binada Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ile aynı müdürlüğe bağlı olarak tamamlamıştır. Nihayet kendi adına yapılan kendi binasına 14 Eylül 1998 tarihinde taşınarak eğitim-öğretimini sürdürmektedir...

Gaziantep´li hayırsever işadamı merhum Ahmet Erkul bey tarafından yaptırılan okulumuzun binası, 4 katlı olup, laboratuvar, atelye ve idare odaları hariç 24 dersliklidir. Memleketin en güzel yerlerinden Pancarlı Mahallesinde bulunan okul binamızın yapımında Ahmet Erkul bey hiçbir masraftan kaçınmamış, okulun sınıf öğrenci sıraları, öğretmen masa ve sandalyeleri, öğretmenler odasının tefrişi, kütüphane dolapları ve 100 kişi kapasiteli konferans salonu ve tefrişi ile okulumuza ve dolayısıyle memleketimize modern bir eğitim yuvası kazandırmıştır. Okul bahçesinin düzenlenmesi, basket ve voleybol sahalarının yapımı da yine kendilerine aittir. Kendisine sonsuz teşekkürler ediyor, Allah´tan rahmet diliyoruz.

1998/1999 Öğretim Yılında kendi binasına geçen Ahmet Erkul Anadolu Dış Ticaret Meslek Lisesi binasının müsait olması ve ihtiyaçtan dolayı, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün teklifi ve Bakanlığımızın onayı ile Ahmet Erkul Ticaret Meslek Lisesi açılmıştır. Ticaret Meslek Lisesi 2000/2001 Öğretim Yılı sonunda ilk mezunlarını vermiştir.